Yılın ikinci çeyreğinde küresel çapta 305 milyon kişilik istihdam kaybı bekleyen Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), bu durumdan en çok etkilenecek bölgelerin Kuzey, Orta ve Güney Amerika olacağını tahmin ediyor. Özellikle genç nüfusun, iş gücü piyasasındaki bozulmadan etkilenmeye daha müsait oluğunu belirterek bir “karantina jenerasyonu” oluşmasından endişe ettiğini söyleyen ILO Genel Direktörü Guy Ryder, pandemi kaynaklı etkilerin 10 yıldan uzun sürebileceğini açıkladı.
Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Amerika’nın koronavirüs pandemisinin Nisan ve Haziran ayları arasında dünya çapında vereceği tahmini 305 milyon iş kaybının yükünü taşıyacağını söyledi.
Cenevre merkezli kaynak salgının, en az 10 yıl boyunca iş gücü piyasasına yetişemeyen gençlerin “kilit altına alınmış bir nesil” yaratma riski taşıdığını söyledi. Raporda, bir pandemi öncesi mevcut durumla karşılaştırıldığında çalışma saatleri cinsinden hesaplanan ikinci çeyrek iş kaybı tahminleri bir ay öncesine göre değişmedi.
Salgının yeni merkez üssünün ABD olması nedeniyle ILO Genel Direktörü Guy Ryder yaptığı açıklamayla “Amerika’nın ilk çeyrekte işgücü piyasası açısından en az etkilenen bölge olmaktan en çok etkilenen bölgeye dönüştüğüne, ek mesailerde çalışma saatlerinde ise yüzde 13,1’lik bir düşüş beklediğine” dikkat çekti.