• Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
20 Ocak 2021
Malum Medya
  • Gündem
  • Kadın
  • Ekoloji
  • Forum
  • Çeviri
  • Video
No Result
View All Result
Malum Medya
  • Gündem
  • Kadın
  • Ekoloji
  • Forum
  • Çeviri
  • Video
No Result
View All Result
Malum Medya

Ruhani: Erdoğan’ın İran’ın toprak bütünlüğüne kastı uzak bir ihtimal

14 Aralık 2020
Ruhani: Erdoğan’ın İran’ın toprak bütünlüğüne kastı uzak bir ihtimal
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsApp ile Paylaş

Bunları okudunuz mu?

ABD Kongre Binası kapatıldı

QSD: KDP saldırısını kınıyoruz


İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Erdoğan’ın İran’ın toprak bütünlüğüne ya da halkına hakaret kastı taşımasını uzak bir ihtimal olarak görüyorum” dedi.

İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen bir basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bir gazetecinin Erdoğan’ın Bakü’de okuduğu  ve diplomatik krize neden olan şiire ilişkin sorusuna yanıt verdi.

Ruhani, İran- Türkiye ilişkilerinin çok önemli olduğunu ve siyasi, ekonomik, bölgesel konular ile Astana sürecinde birlikte çalıştıklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif ile yaptığı telefon görüşmesinde, Erdoğan’ın konuşmasında İran’ı ima dahi etmediğine dikkati çekmesinin kendisi için önemli olduğunu dile getiren Ruhani, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Türkiye’nin Tahran Büyükelçisinin de aynı noktaya vurgu yaptığı hatırlattı.

‘TÜRK MAKAMLARI, ERDOĞAN’IN BİR KASTI OLMADIĞINI BİLDİRDİ’

Söz konusu şiirin birçok yönü olduğunu ve bağlamına göre farklı anlamlar taşıdığını söyleyen Ruhani, “Bu şiiri İran’dan okursanız bir manaya gelir, İran dışında okursanız başka bir anlam taşır. Hakikat şudur ki Türk makamları açık bir şekilde Erdoğan’ın bir kastı olmadığını bildirdi. Erdoğan aynı konuşmada bölgesel meselelerle ilgili Türkiye, İran, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan’ın birlikte çok yönlü çalışma yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Konuşmasının öncesi ve sonrasına da dikkat etmeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

‘UZAK İHTİMAL’

Euronews’in haberine göre Ruhani, şöyle devam etti:

“Erdoğan’ın İran’ın toprak bütünlüğüne ya da halkına hakaret kastı taşımasını uzak bir ihtimal olarak görüyorum. Türkiye makamları bize resmi olarak kesinlikle böyle bir kastı olmadığını bildirdi. Türkiye makamları Erdoğan’ın Azerbaycan halkının topraklarının işgalden kurtarılması nedeniyle mutlu olduğunu söylemek istediğini aktardı. Okuduğu şiir de çok yönlüdür.”

Ruhani, “Yapılan açıklamalar ile bu konuyu geride bırakabileceğimizi düşünüyorum. Ama gösterilen hassasiyet de önemlidir. Tüm dünya bilmelidir ki bir milimetrelik toprağımız bile çok önemlidir. Tüm konuşmalarda ve açıklamalarda bu hassasiyete daha fazla özen gösterilmelidir. Bir cümleye karşı gösterilen hassasiyet halkımızın hakkıdır. Toprak bütünlüğü önemli olduğu için bu konuda görüşlerini dile getirmeleri doğaldır. İtiraz edenlerin de vatanseverliklerini ve hassasiyetlerini gösterme hakları vardır” diye konuştu.

Bu hafta öne çıkanlar

Demirtaş’ın avukatı: Erdoğan gizli sanık yapılmış

Kadir Kurkan yazdı: WhatsApp’tan BİP’e doluya tutulduk

AB’den Yeni Göç ve İltica Yasası: “Dublin kalkacak, mülteciler eşit dağıtılacak”

Marksizm ve Hukuk Okulu Yeni Döneminde Çevrimiçi Devam Edecek

Trabzon Emniyet Müdürü: “Onlarca hilal bıyıklı bozkurdum ‘sayın müdürüm bizi ne zaman Karabağ’a gönderecek’ diye bekliyor”

Facebook, Türkiye’de temsilcilik açmama kararı aldı

Currently Playing

Gergerlioğlu: Tacizin belgesi mi olur?

Gergerlioğlu: Onu duymayan insanlık, duymayan Müslümanlar, maalesef bir başka oruca başladılar

Gergerlioğlu: Tacizin belgesi mi olur?

Güncel
Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırı: 7 ölü

Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırı: 7 ölü

Dünya
Denizli Valisi Atik’in ‘Maskeniz neden takılı değil?’ sorusuna esnaftan yanıt: Gebermek istiyorum, canıma yetti

Denizli Valisi Atik’in ‘Maskeniz neden takılı değil?’ sorusuna esnaftan yanıt: Gebermek istiyorum, canıma yetti

Güncel
Malum Medya

© 2020 Malum Medya

Bağzı şeyler

  • Tüm Haberler
  • Gizlilik politikası
  • Hakkımızda
  • Künye

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • Gündem
  • Kadın
  • Ekoloji
  • Forum
  • Çeviri
  • Video

© 2020 Malum Medya