• Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
16 Ocak 2021
Malum Medya
  • Gündem
  • Kadın
  • Ekoloji
  • Forum
  • Çeviri
  • Video
No Result
View All Result
Malum Medya
  • Gündem
  • Kadın
  • Ekoloji
  • Forum
  • Çeviri
  • Video
No Result
View All Result
Malum Medya

Kuzguncuk’taki kilisenin kapısındaki haçı söken kişi serbest bırakıldı

Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin kapısındaki haçı söken Mazlum D. çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

29 Mayıs 2020
Kuzguncuk’taki kilisenin kapısındaki haçı söken kişi serbest bırakıldı
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsApp ile Paylaş

23 Mayıs’ta Üsküdar’da bulunan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nin giriş kapısı üzerinde bulunan haçı kıran Mazlum D. (26), Kartal Anadolu Adliyesi’nde çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

SERBEST BIRAKILDI

Bunları okudunuz mu?

Başak Demirtaş: Türkiye’nin AİHM kararını uygulamasını bekliyorum!

Açlık grevi 28’inci gününde

Emniyetin yaklaşık 200 kamera incelemesinin ardından gözaltına alınan Mazlum D. emniyet işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunda Mazlum D., “O gün sokağa çıkma yasağı olduğunu biliyordum. Biraz fazla yürüyerek Kuzguncuk’a kadar geldim. O gün biraz sinirli ve öfkeliydim. Kuzguncuk’ta kilisenin önünden geçerken bir anda haçın olduğu yere tırmanıp sökerek yere attım. Ben bu olayı kiliseye ya da haça yönelik yapmadım. Bir insan zaman zaman öfke patlaması yaşayabilir. Ancak bu öfke patlamasının kilise veya haçla ilgisi yoktur. Hareketimin kiliseye yönelik bir saldırı olarak algılanmasını istemiyorum. Benim tüm dinlere saygım vardır. Olay bir anda gelişti. Öncesinde böyle bir amacım ve planım yoktu. Meydana gelen hasarı karşılamaya hazırım. Benim herhangi bir terör örgütüyle bağlantım yoktur” dedi.

Savcılık sorgusunun ardından, “İbadethanelere ve mezarlıklara zarar verme” suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Mahkemede pişman olduğunu söyleyen Mazlum D. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Ayrıca İstanbul Emniyet Müdürlüğü konuya ilişkin yaptığı açıklama yaptı. Açıklamada, “Elde edilen 200 adet kamera görüntüsü incelemesinde Mazlum D.(26) isimli şahsın, Beykoz Kanlıca Sahili’nden başlayıp, Surp Krikor Ermeni Kilisesi’ne uğradığı ve burada bahse konu olayı gerçekleştirdikten sonra Üsküdar ilçesi Yavuztürk Mahallesi, Ayvacı Sokak üzerinde bulunan ikametine kadar 20 km boyunca yürüdüğü tespit edilmiş ve şahıs ikametinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahsa bu suçu neden işlediği sorulduğunda, şahıs planlı bir şey olmadığını, bir anlık sinirlenerek bu suçu işlediğini görevlilerimize beyan etmiş, yapılan sorgusunda çok sayıda suç kaydının olduğu tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Bu hafta öne çıkanlar

Kadir Kurkan yazdı: WhatsApp’tan BİP’e doluya tutulduk

AB’den Yeni Göç ve İltica Yasası: “Dublin kalkacak, mülteciler eşit dağıtılacak”

Türkiye, Somali’nin IMF’ye olan borcunu ödeyecek

HDP PM üyesi Ercan Oğuz gözaltına alındı

Marksizm ve Hukuk Okulu Yeni Döneminde Çevrimiçi Devam Edecek

NBA’de ırkçılık boykotu: oyuncular sahaya çıkmama kararı aldı, maçlar ertelendi

Currently Playing

Gergerlioğlu: Tacizin belgesi mi olur?

Gergerlioğlu: Onu duymayan insanlık, duymayan Müslümanlar, maalesef bir başka oruca başladılar

Gergerlioğlu: Tacizin belgesi mi olur?

Güncel
Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırı: 7 ölü

Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırı: 7 ölü

Dünya
Denizli Valisi Atik’in ‘Maskeniz neden takılı değil?’ sorusuna esnaftan yanıt: Gebermek istiyorum, canıma yetti

Denizli Valisi Atik’in ‘Maskeniz neden takılı değil?’ sorusuna esnaftan yanıt: Gebermek istiyorum, canıma yetti

Güncel
Malum Medya

© 2020 Malum Medya

Bağzı şeyler

  • Tüm Haberler
  • Gizlilik politikası
  • Hakkımızda
  • Künye

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • Gündem
  • Kadın
  • Ekoloji
  • Forum
  • Çeviri
  • Video

© 2020 Malum Medya