İnsan Hakları İzleme Örgütü, IŞİD’in öldürdüğü insanların cansız bedenlerini ülkenin kuzeydoğusundaki al-Hota vadisine attığını ortaya çıkardı. Toplu mezara dönen vadideki araştırmalar, IŞİD’in bölgedeki toprak hakimiyeti sona erdikten sonra da vadiye insan bedenleri attığını gösteriyor. Bölgede olanların ortaya çıkması, ortadan kaybolan binlerce insana ne olduğunu anlamak açısından önem taşıyor.
İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) IŞİD’in öldürdüğü kişilerin cansız bedenlerini Suriye’nin kuzeydoğusundaki al-Hota vadisine attığını açıkladı. Araştırmacılar 2014 yılında çekilmiş bir videoda militanların cesetleri 50 metre derinliğindeki vadiye attığını gördükten sonra konuyu incelemeye başladı.
Gözlemciler, IŞİD’in bölgedeki hakimiyetinin sonlanmasından sonra vadiye ceset atılmaya devam ettiğini düşünüyor ve yetkilileri bölgeyi inceleyerek bölgedeki cenazeleri çıkarıp kanıtları toplamaya davet ediyor. Bölge Türkiye destekli Milli Ordu’ya bağlı grupların kontrolünde bulunuyor.
Bir dönem IŞİD’in kontrol ettiği bölgelerde bugüne kadar 20’den fazla toplu mezarda binlerce kişinin cansız bedenleri bulundu.