• Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
24 Ocak 2021
Malum Medya
  • Gündem
  • Kadın
  • Ekoloji
  • Forum
  • Çeviri
  • Video
No Result
View All Result
Malum Medya
  • Gündem
  • Kadın
  • Ekoloji
  • Forum
  • Çeviri
  • Video
No Result
View All Result
Malum Medya

Erk Acarer hakkında yakalama kararı

Daha önce aynı nedenle haklarında soruşturma başlatılan ve tutuklanan bir çok gazeteci gibi gazeteci Erk Acarer'in de Libya’da hayatını kaybeden bir MİT görevlisine ilişkin haberler nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

2 Mayıs 2020
Erk Acarer hakkında yakalama kararı
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsApp ile Paylaş

Libya’da hayatını kaybeden bir Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisinin cenazesine ilişkin haberin yayımlanması sonrası başlatılan soruşturmanın tamamlanmış ve yedisi gazeteci sekiz kişi hakkında iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede, altısı tutuklu sekiz kişi hakkında “Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama”, “İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” iddialarından 7’şer yıldan 18’er yıla kadar hapis istenmişti.

Bunları okudunuz mu?

Demirtaş’ın avukatı: Erdoğan gizli sanık yapılmış

AB Basın ve Medya Özgürlüğü Merkezi: “Can Dündar kararı Türkiye’nin basın ve medya özgürlüğünden yoksun olduğunu gösteriyor”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, iddianamede ‘şüpheli’ sıfatıyla yer alan isimlerden gazeteci ve yazar Erk Acarer hakkında ise yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Ne olmuştu?

Odatv haber sitesinin Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabiri Hülya Kılınç, 5 Mart’ta çıkarıldıkları mahkemece “MİT Kanunu’na muhalefet” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Tutuklamaya gerekçe olarak “Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı” başlıklı haber gösterilmişti.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da soruşturmaya dahil edilmiş, 6 Mart’ta ifade vermek için gittiği İstanbul Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Söz konusu soruşturma genişletilerek Yeni Yaşam gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve editör Semiha Alankuş ile Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel de ifadeye çağrılmıştı.

6 Mart’ta İstanbul Adliyesi’nde ifade veren gazeteci ve yazarlar çıkarıldıkları mahkemece yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yeni Yaşam editörü Alankuş ise savcılık tarafından alınan ifadesini ardından serbest bırakılmıştı.

Ancak savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Çelik ve Keser, İstanbul 5’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından “İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etme” iddiasıyla 8 Mart’ta tutuklanmıştı.

(Gazete Karınca)

Bu hafta öne çıkanlar

Demirtaş’ın avukatı: Erdoğan gizli sanık yapılmış

Marksizm ve Hukuk Okulu Yeni Döneminde Çevrimiçi Devam Edecek

Kadir Kurkan yazdı: WhatsApp’tan BİP’e doluya tutulduk

Çavuşoğlu’ndan muhalefete: Seçim olsa da iktidar size verilmeyecek

Trabzon Emniyet Müdürü: “Onlarca hilal bıyıklı bozkurdum ‘sayın müdürüm bizi ne zaman Karabağ’a gönderecek’ diye bekliyor”

Forum | “Koronavirüs çevrimiçi flörtleşmeyi ve seks hayatını nasıl dönüştürüyor?”

Currently Playing

Gergerlioğlu: Tacizin belgesi mi olur?

Gergerlioğlu: Onu duymayan insanlık, duymayan Müslümanlar, maalesef bir başka oruca başladılar

Gergerlioğlu: Tacizin belgesi mi olur?

Güncel
Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırı: 7 ölü

Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırı: 7 ölü

Dünya
Denizli Valisi Atik’in ‘Maskeniz neden takılı değil?’ sorusuna esnaftan yanıt: Gebermek istiyorum, canıma yetti

Denizli Valisi Atik’in ‘Maskeniz neden takılı değil?’ sorusuna esnaftan yanıt: Gebermek istiyorum, canıma yetti

Güncel
Malum Medya

© 2020 Malum Medya

Bağzı şeyler

  • Tüm Haberler
  • Gizlilik politikası
  • Hakkımızda
  • Künye

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • Gündem
  • Kadın
  • Ekoloji
  • Forum
  • Çeviri
  • Video

© 2020 Malum Medya