Diyarbakır merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında sabah saatlerinde çok sayıda Kürt siyasetçinin evine baskın düzenlendi. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Soruşturmanın gerekçesine ilişkin, “dosyada kısıtlama var” gerekçesiyle herhangi bir bilgi verilmiyor.
BARIŞ ANNESİ GÖZALTINDA
Gözaltına alınanlar arasında Diyarbakır Barış Anneleri Meclisi üyesi Havva (Rabia) Kıran’ın (63) da olduğu öğrenildi. Risk grubunda yer alan Kıran’ın aynı zamanda kalp ve tansiyon hastası olduğu belirtildi.
GÖZALTINA ALINANLAR
Ev baskınlarında gözaltına alınanlardan bazılarının isimler şöyle: Rosa Kadın Derneği Kurucu üyeleri Narin Gezgör ve Ayla Akat Ata, Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, Özgür Kadın Hareketi ( TJA) aktivistleri Gülcihan Şimşek ve Zelal Bilgin, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Özlem Gündüz, HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanları Remziye Sızıcı ve Kasım Kaya, HDP üyesi Mehmet Ali Altınkaynak, Kürt siyasetçi Celal Yoldaş, Nazile Tursun, Rosa Kadın Derneği Yöneticisi Fatma Gültekin, Bağlar Belediyesi Meclis üyeleri Hüseyin Harman ve Gönül Aslan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Selin Coşkun, Yenişehir Belediyesi Meclis üyesi Nevriye Çur ile Diyarbakır Barış Anneleri Meclisi üyesi Havva Kıran.